• darkblurbg
  • darkblurbg

Opleiding professioneel konijnen trimmen.

In oktober 2017 ben ik begonnen met de opleiding Professioneel konijn trimmen bij Rabbits Company. Ik heb in deze opleiding heel veel geleerd over konijn en ben er achter gekomen hoe belangrijk vachtverzorging voor konijnen is.
Net als bij katten wil ik ook iedere konijn eigenaar helpen met de vachtverzorging. Schroom niet om een afspraak te maken of advies te vragen.

De eerste afspraak wordt altijd aan huis gepland, zodat ik de huisvesting van uw konijn heb gezien. De tweede en volgende afspraken bent u van harte welkom in mijn trimsalon!

Trimbehandeling van konijn

Konijnen kunnen heel veel problemen krijgen als de vacht niet goed wordt bijgehouden;

  • Konijn krijgt klitten of viltplekken;
  • Konijn komt niet door zijn verharing;
  • U vind overal losse haren;
  • Konijn heeft plakpoep (konijn eet zijn blindedarm keutels niet op -> risico maden ziekte!)

Een trimbehandeling bestaat uit; borstelen (zwijnenharen borstel) totdat de klitten eruit zijn en daarna knippen.
Bij konijnen is het niet de bedoeling dat onderwol wordt verwijderd. Onderwol bied juist bescherming voor de konijn en zorgt ervoor dat de konijn niet ziek kan worden. Scheren wordt alleen toegepast als bepaalde delen van de konijn vervilt is. Op plekken wat niet vervilt is zal ik gaan borstelen.

Wat te doen na de behandeling

Na een trimbehandeling is het belangrijk dat de konijn extra veel hooi krijgt, omdat er nog losse haren in zijn vacht zit. Als uw konijn ketting keutels poept dan verlaten de losse haren, zo niet dan zorgt dit voor verstopping in darmen!

Als u thuis bent dan moet u er bij blijven bij terug plaatsing. Konijnen kunnen tot bloedens aan toe vechten!
Voordat u uw konijn terug plaatst kunt u voor afleiding zorgen, denk hierbij aan een wilgenstok, Beaphar Care + of een denkspel voor uw konijnen. Ook raad ik aan om samen met maatje van uw konijn naar de trimsalon te komen, hierdoor wordt de terugplaatsing thuis ook wat makkelijker.