• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • Spuugt uw kat vaak haarballen uit?
  • Merkt u dat de vacht van uw kat niet meer mooi glanst of dof eruit ziet?
  • Heeft uw kat last van zijn klitten of viltplekken?
  • Heeft uw kat overgewicht?

Dan bent u van harte welkom bij Beautiful Pets. Wij verzorgen uw huisdier op een diervriendelijke en professionele manier. Beautiful Pets maakt eerst voorzichtig contact met uw kat. Dit doe ik door uw kat de ruimte te geven om even aan mijn spullen en aan mij te ruiken. Om dit proces wat soepeler te laten verlopen gebruik ik catnip spray en no- stress spray op de trimtafel ook heb ik feliway ingeplugd in mijn trimsalon.

Ik zal uw kat niet gelijk oppakken want hij/zij moet wennen aan mijn geur. Ik probeer voorzichtig te aaien om ook te constateren waar er een probleem zit in de vacht. Dit is ook een goed moment voor mij om in contact te komen met uw kat. Voordat ik begin met de trimbeurt knip ik altijd eerst de nagels van uw kat in verband met mijn veiligheid en van die mijn omgeving. En daarna zal ik uw kat een vachtverzorging geven.

Als u toestemming geeft dan plaats ik foto's op Facebook van Beautiful Pets en Instagram

Waarom is vachtverzorging belangrijk!

Als de vacht van uw kat niet regelmatig wordt onderhouden dan kan het zo zijn dat de vacht van uw kat klitten begint te krijgen voornamelijk in de oksels en liezen. Als deze niet op tijd weg wordt gehaald kan deze op den duur gaan vervilten. Katten kunnen anders reageren op hun eigenaren of mede katten, omdat ze pijn hebben. Iedere stap doet dan pijn bij een kat. Om dan een kattentrimster in te schakelen is een goed idee. Door middel van aparte kam materialen weet ik hoe ik met uw kat moet omgaan om zo diervriendelijk de behandeling voort te zetten.

Mocht u merken dat uw huisdier is gaan vervilten en klitten begint te krijgen, schaamt u er niet voor! Ik help u graag, ik begeleid u hierin om zoveel mogelijk vachtproblemen te voorkomen! Bel gerust voor een afspraak.

Langharige katten

Vacht van een langharige kat is mega veel! Sommige katten kunnen daardoor hun vacht niet onderhouden, ze hebben een beetje hulp nodig van een professionele trimster. Langharige katten hebben twee soorten vacht dekhaar (mooi en glanzende vacht) en onderwol (dof en pluizig vacht). De boosdoener is onderwol die veroorzaakt dat de kat klitten of viltplekken krijgt. Ik adviseer aan al mijn klanten om de vacht van hun kat wekelijks goed te kammen en om de drie maanden een professionele trimster in te schakelen, zodat de kat geen vilt of klitten meer krijgt.

Kortharige katten

Kortharige katten moeten ook regelmatig gekamd worden. Deze kunnen hun vacht beter onderhouden dan langharige katten. Ze hebben er niet veel werk aan. Ik adviseer de kortharige katten twee keer per jaar goed te laten onderhouden door een professioneel trimster.

Ondervacht

Als uw kat om de drie maanden goed wordt bijgehouden door een professioneel trimster dan kunt u viltplekken tegen gaan. Door ondervacht periodiek te verwijderen zal uw kat niet geschoren worden en ontstaat er ook geen vilt in zijn vacht.

Vervilte ondervacht 

Scheren

Scheren gebeurd meestal wanneer een kat vervilt is! Tijdens een scheerbeurt streven we naar een 'leeuwtjes model' . Dit betekent dat de kop, poten en staart niet wordt geschoren, deze worden geknipt en uitgedund met een kam. Helaas moeten katten ook geschoren worden wanneer ze niet vervilt zijn. Dit heeft dan te maken met een slecht vachtconditie of medische problemen of een andere situatie.